Het leven van een waterdruppel
Boek

Het leven van een waterdruppel (cop. 2008)/ Angela Royston, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

De kringloop van het water wordt uitgelegd. Een regendruppel wordt gevolgd: hoe komt water naar een wolk en verandert dit weer in sneeuw? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Op eenvoudige, maar zeer structurele wijze wordt de kringloop van het water uitgelegd. In negen korte hoofdstukken wordt een regendruppel gevolgd: hoe komt water naar een wolk en verandert dit weer in sneeuw? Elke dubbelpagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst, die gescheiden zijn door een witregel. De tekst is eenvoudig gehouden en afgestemd op de doelgroep. Er staan vetgedrukte woorden in die zowel worden verklaard onder aan de bladzijde als in de verklarende woordenlijst achterin. Soms zijn in gekleurde kaders weetjes opgenomen. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een soort kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan onder andere een moeilijke woordenlijst, enige internetlinks en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave. Uitgebracht in de nieuwe tiendelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837862

Titel Het leven van een waterdruppel
Auteur Angela Royston
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De kringloop van water - Met lit. opg., reg - Vert. van: The life and times of a drop of water. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837862
PPN 314127054
Rubriekscode 568
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend