In je vel
Boek

In je vel (cop. 2008)/ Margaret Hall, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Tien redenen waarom je huid belangrijk is, worden behandeld. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Boek uit de tiendelige serie 'Skoop'*. De boeiende wijze waarop vragen over een onderwerp worden opgeworpen, kan voor de lezer erg motiverend zijn. In vijftien korte hoofdstukken worden allerlei aspecten van het thema huid besproken. De lay-out met heldere frisse kleuren is zeer overzichtelijk, er is gebruikgemaakt van witregels, een duidelijk lettertype en een enkel gekleurd kader. Een mooie grote kleurenfoto vult grotendeels de bladspiegel. In een soort tekstballon is de begeleidende tekst opgenomen. De tekst is verzorgd; de hoeveelheid tekst per hoofdstuk is goed gedoseerd, de zinnen zijn doorgaans kort. De woorden die in de tekst vetgedrukt zijn, worden onder aan de pagina in heldere definities verklaard en komen weer terug in de lijst met moeilijke woorden achterin. Er worden leuke vergelijkingen gemaakt en humor ontbreekt niet. Achter in het boek staan een register en een verwijzing naar andere bronnen (twee boeken en enige internetsites) over het onderwerp. Kortom, een aantrekkelijk boek waarin kinderen (met leesmoeilijkheden) in begrijpelijke taal op volwaardige wijze worden aangesproken. De kwaliteit van dit boek is berekend op veelvuldig gebruik. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837954

Titel In je vel
Auteur Margaret Hall
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Feiten over je huid - Met lit. opg., reg - Vert. van: Skin deep. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837954
PPN 314127755
Rubriekscode 600.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Huid

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend