Dunya & Desie
Luisterboek

Dunya & Desie groeten uit Marokko ([2008])/ voorgelezen door: Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven, Esther Gast

De 18-jarige Dunya, die zal worden uitgehuwelijkt, en haar zwangere vriendin Desie vertrekken naar Marokko. Daar beleven zij gevaarlijke avonturen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Luisterboek over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam-Noord: de Marokkaanse Dunya en Nederlandse Desie. Op haar 18e verjaardag krijgt Dunya te horen dat zij zal worden uitgehuwelijkt aan een achterneef en gaat met haar familie in de zomervakantie mee naar Marokko. Desie is zwanger van haar rijschoolleraar, die het dan direct met haar uitmaakt, en weet niet wat ze moet doen. Ze vertrekt naar Marokko om daar haar biologische vader te zoeken. In Marokko vluchten de twee vriendinnen naar Casablanca en beleven de nodige, soms gevaarlijke avonturen. De twee luister-cd's zijn gebaseerd op een vlot geschreven boek* op basis van het script van de bioscoopfilm (2008) over de verschillen tussen de Marokkaanse en de traditionele Nederlandse cultuur. De thematiek wordt weinig diepgaand en tamelijk ongenuanceerd beschreven. Het taalgebruik is aangepast aan jongeren, en soms redelijk grof. Het verhaal wordt tamelijk monotoon voorgelezen, maar omdat de dialogen van Dunya en Desie zijn ingesproken door de acteurs uit de populaire film, wordt een en ander levendiger. Voor de liefhebbers van de televisieserie en de film. Op de omslag wordt in tekst en beeld specifiek naar de film verwezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087540173

Titel Dunya & Desie : groeten uit Marokko
Uniforme titel Dunya en Desie
Secundaire auteur Maryam Hassouni ; Eva van de Wijdeven ; Esther Gast
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Soest : CVPublishing, [2008]
Overige gegevens 2 audio-cd's (ca. 140 min.)
Annotatie Weergave van het filmscript met de dialogen voorgelezen door de beide actrices - Uitgave onder het label van Spraak-makend
ISBN 9789087540173
PPN 314172246
Thematrefwoord Vriendschap ; Marokko ; Cultuurverschillen ; Ongewenste zwangerschappen
Taal Nederlands