De levensgevaarlijke reis van het Benedict Genootschap
Boek

De levensgevaarlijke reis van het Benedict Genootschap (cop. 2008)/ Trent Stewart, [vert. uit het Engels: Marce Noordenbos]

Als Rens (12) en zijn vrienden van het Benedict Genootschap bij meneer Benedict thuis komen, is hij afwezig en vinden zij een briefje met raadselachtige instructies. Het lijkt erop dat hij ontvoerd is. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De 12-jarige Rens en zijn vrienden zijn hoogbegaafd en zijn zo in contact gekomen met de mysterieuze meneer Benedict (zie het eerste deel 'De geheime missie van het Benedict Genootschap'*). Nu zijn ze weer bij hem uitgenodigd, maar als ze aankomen, is hij afwezig en ligt er een briefje met raadselachtige instructies. En dat is het begin van een gevaarlijke zoektocht naar Benedict, die vanwege zijn kennis over een mogelijk geneesmiddel voor zijn slaapziekte door zijn boosaardige broer en de ¿tienmannen¿ ontvoerd blijkt. De kinderen weten Benedict te vinden, maar vallen daarbij ook in handen van de vijand. Zelfstandig te lezen vervolg op het debuut van de auteur. In de eerste hoofdstukken wordt informatie uit het vorige deel gegeven, echter organisch verwerkt in het spannende verhaal. Ook nu komt de spanning pas halverwege het boek echt op gang, en kun je daarna het boek moeilijk wegleggen. De personages zijn goed uitgewerkt en komen echt tot leven, zeker door de boeiende dialogen. Het verhaal is goed gestructureerd en de spanning wordt goed opgebouwd, uitmondend in een steeds sneller verteld slot. Jonge lezers zullen uren leesplezier hebben aan dit boek. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026124747

Titel De levensgevaarlijke reis van het Benedict Genootschap
Auteur Trent Stewart
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2008
Overige gegevens 398 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: The mysterious Benedict Society and the perilous journey. - New York : Tingley Books, cop. 2008
ISBN 9789026124747
PPN 314254358
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Hoogbegaafde kinderen
Taal Nederlands