Daarom!
Boek

Daarom! en andere diepzinnige antwoorden op kindervragen (cop. 2008)/ [Suzanne Rethans, technische eindred.: Anne Havelaar ; ill.: Job Roggeveen]

Diverse deskundigen geven antwoord op moeilijke vragen van kinderen.Vragen van kinderen als 'Waarom ga je dood' en 'Kunnen dieren praten' zijn voor ouders moeilijk te beantwoorden. Onder meer een filosoof, cabaretier, imam en priester geven antwoord op zulke vragen. Met cartoonachtige kleurentekeningen. Voor ouders van kinderen van ca. 6 tot 12 jaar.

Recensie

Kinderen kunnen soms vragen stellen waar je als ouder eigenlijk geen antwoord op kunt bedenken. Vragen over onder andere het begin van de aarde (¿Hoe is de aarde ontstaan?¿), dieren (¿Kunnen dieren praten?¿), identiteit (¿Wat maakt mij mij?¿) en de dood (¿Waarom ga je dood?¿). In dit boekje worden deze en nog tientallen andere moeilijke vragen in enkele zinnen beantwoord door diverse deskundigen, waaronder een bioloog (Midas Dekkers), een filosoof, een sterrenkundige, een imam en een cabaretier (Youp van ¿t Hek). Iedere vraag krijgt zo zeer uiteenlopende antwoorden, wat ruimte voor keuze en discussie geeft. Kies je voor het religieuze, het wetenschappelijke of het filosofische antwoord? Een fris, handzaam boekje in klein formaat, met vrolijke, kleurrijke cartoons. Helaas wordt de tekst ontsierd door een aantal redactionele slordigheden. De auteur, moeder van twee jonge kinderen, werkt als (freelance)journaliste voor tijdschriften als JAN Magazine, Volkskrant Magazine en Viva. Voor ouders met kinderen tussen de 6 en de 12 jaar, of bijvoorbeeld leerkrachten in het basisonderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789081091749

Titel Daarom! : en andere diepzinnige antwoorden op kindervragen
Uniforme titel Daarom! en andere diepzinnige antwoorden op kindervragen
Auteur Suzanne Rethans
Secundaire auteur Anne Havelaar ; Job Roggeveen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Snor, cop. 2008
Overige gegevens 144 p - ill - 17 cm
ISBN 9789081091749
PPN 310284686
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindervragen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Kindervragen