Heren van de weg
Boek

Heren van de weg (cop. 2008)/ Michael Chabon, vert. [uit het Engels] door Christien Jonkheer & Gerda Baardman ; geïll. door Gary Gianni

Twee joodse paardendieven, een Ethiopische reus en een Frankische liefhebber van hoeden, trekken rond 950 door de Kaukasus, raken verzeild in een opstand en maken het tot hun missie een prins op zijn verloren troon te zetten.

Aanwezigheid

Recensie

Avonturenroman van de joods-Amerikaanse schrijver (1963) gesitueerd in de duistere middeleeuwen, rond de Kaspische Zee. Twee avonturiers, een Frankische arts en een oude Afrikaan, helpen een jonge Chazaarse prins om de onwettige beg (heerser) van Chazarië weer van de troon te stoten. Vele wilde avonturen volgen, en de prins onthult een verrassend geheim over zijn identiteit. Ouderwetse avonturenroman met veel wapengekletter, list en bedrog, opgeschreven in een ironische en bloemrijke stijl, met sfeervolle tekeningen bovendien. Het bijzondere is dat vrijwel alle helden en boeven joods zijn, inclusief de Afrikaan. Joden van allerlei slag: liberaal, orthodox, ongelovig. De ironie schuilt hem erin dat joden niet direct geassocieerd worden met dit soort avonturen, terwijl ze toch een lange en veelbewogen geschiedenis hebben. Chabon heeft zijn sporen verdiend als meester-verteller. Hij doet hier denken aan het werk van Jan van Aken. Bevat geen onvertogen woord, maar wel veel bloedvergieten. Voor een ruim publiek van liefhebbers van historische avonturenverhalen. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041413185

Titel Heren van de weg
Auteur Michael Chabon
Secundaire auteur Christien Jonkheer ; Gary Gianni
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Anthos, cop. 2008 - Antwerpen : Manteau
Overige gegevens 186 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Gentlemen of the road. - London : Del Rey, cop. 2007
ISBN 9789041413185
PPN 314099190
Genre historische roman
Thematrefwoord Midden-Oosten; 10e eeuw
Taal Nederlands