Basisontwikkeling voor peuters en de onderbouw
Boek

Basisontwikkeling voor peuters en de onderbouw (2008)/ Frea Janssen-Vos, in samenw. met Bert van Oers, Bea Pompert en Niko Fijma ; [met bijdragen van De Activiteit: Marjan van Baekel-Kan ... et al. ; praktijkvoorbeelden van Lotte Blom ... et al. ; fotogr.: Hanneke Verkleij ... et al.]

Werkplan voor ontwikkelingsgericht onderwijs in de onderbouw van het basisonderwijs.

Recensie

Dit boek bevat een werkplan voor het bevorderen van ontwikkeling en leren van jonge kinderen. De benadering is gestoeld op de ontwikkelingspsychologie van Vygotsky en wordt Ontwikkelingsgericht Onderwijs genoemd. Na een kennismaking met de principes van de basisontwikkeling biedt het werkplan bouwstenen om de theorie over ontwikkelingsgericht onderwijs vorm te geven in de dagelijkse onderwijspraktijk. Deze nieuwe editie is sterk verbeterd, aangepast aan nieuwe inzichten, richt zich op een bredere leeftijdsgroep (van 3 tot 8 jaar) en is met een groter aantal voorbeelden meer praktisch gericht dan de voorgaande. De voorbeelden betreffen de kernactiviteiten van ontwikkelingsgericht onderwijs (zoals gespreks-, leesschrijf- reken- en beeldende activiteiten). De beschreven praktijk wordt steeds weer ondersteund door theoretische achtergronden en ontwikkelingspsychologisch onderzoek. Een theoretisch verantwoord, praktisch en inspirerend boek voor (aanstaande) leerkrachten in de onderbouw van het basisonderwijs. Met talrijke foto's en tekeningen in kleur, enkele bijlagen en literatuurverwijzingen in eindnoten.

Specificaties

Nederlands | 9789023243878

Titel Basisontwikkeling voor peuters en de onderbouw
Uniforme titel Basisontwikkeling
Auteur Frea Janssen-Vos
Instelling /De Activiteit, landelijk centrum voor ontwikkelingsgericht onderwijs
Secundaire auteur Bert van Oers ; Marjan van Baekel-Kan ; Lotte Blom
Type materiaal Boek
Editie [3e uitgebreide ed.];
Uitgave Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2008
Overige gegevens VII, 168 p - ill - 24 cm
Annotatie Productie van De Activiteit, landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs - Met lit. opg - Nieuwe uitgebreide ed. van: Basisontwikkeling. - Assen [etc.] : Van Gorcum, 1990. - (Kleuters in de basisschool)
ISBN 9789023243878
PPN 31407306X
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Basisonderwijs

Relaties/Serie

Ontwikkelingsgericht onderwijs
Boek

Ontwikkelingsgericht onderwijs (1997-...)

vol.
Uitgeleend