Loiredal
Boek

Loiredal (2008)/ [Jack Tresidder, vert. uit het Engels en bew.: Hester Colijn ... et al. ; actualisering: Ottenhof, Rachel Amdini ... et al. ; cartogr.: Jane Hanson ... et al.]

Recensie

De vele kastelen die een trekpleister zijn van de Loire, worden in deze gids uitgebreid in beeld gebracht met tientallen grote en kleine kleurenfoto's, driedimensionale overzichtstekeningen en opengewerkte tekeningen. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. Per regio worden de hoogtepunten goed aangegeven door 'bezienswaardigheden in het kort' met kaartje en 'sterattracties'. Na een inleiding over o.a. de kastelen en bouwstijlen, kerken en kloosters, schrijvers en kunstenaars, wijn en agenda volgt een geschiedenisoverzicht. Hierna een bespreking van de regio's: Anjou, Touraine, Blésois en Orléanais, Berry, 'ten noorden van de Loire' en Loire-Atlantique en de Vendée. Vanaf pag. 196 volgt praktische informatie: accommodatie (logeren in een kasteel), restaurants, winkelen, amusement etc. De toon van de praktische informatie is soms wat betuttelend (en foto's van de euro zijn ook niet echt nodig). Met register, 3 pagina's woordenlijst en kaart. Door alle foto's is deze gids een echte smaakmaker.

Specificaties

Nederlands | 9789041033277

Titel Loiredal
Auteur Jack Tresidder
Instelling /Ottenhof, Almere
Secundaire auteur Hester Colijn ; Rachel Amdini ; Jane Hanson
Type materiaal Boek
Editie 8e herz. dr;
Uitgave Houten : Van Reemst, 2008
Overige gegevens 264 p - ill - 23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 1997 - Met reg - Vert. van: Loire Valley. - London : Dorling Kindersley, 2007. - (Dorling Kindersley travel guides). - Oorspr. uitg.: 1996. - (Eyewitness travel guides)
ISBN 9789041033277
PPN 314205985
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Loire; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Loire)

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol. Loiredal
Uitgeleend