Missen is moeilijk
Boek

Missen is moeilijk drie verhalen over de tijd na het afscheid (2008)/ Bart Moeyaert, [ill. Annemie Heymans]

Drie verhalen over iemand missen. Een vrouw mist haar dochtertje. Roos mist haar vader, of niet? De hoofdpersoon van het derde verhaal mist iemand die ze nog niet kent: een nieuwe vriend of vriendin. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bevat drie eerder verschenen verhalen: ¿Voor altijd, altijd¿ (1992, Boekenwelp 1993), ¿Echt weg is niet zo ver¿ (1993) en ¿Die steeg van ons¿ (1995). In ieder verhaal wordt de hoofdpersoon met een verlies geconfronteerd. In het eerste verhaal hoort Nanne een vrouw droevige liedjes zingen. Ze schrikt als ze erachter komt dat het dochtertje van de vrouw is gestorven. Ze wil de vrouw troosten, maar hoe? En wat gebeurt er met je als je doodgaat? Roos ontdekt in het tweede verhaal dat haar vader voor een poosje van huis is om beter te worden. Is het fijn dat hij een tijdje weg is? Is het gezin nog wel compleet zonder hem? De hoofdpersoon van het derde verhaal mist iemand die ze nog niet kent: een nieuwe vriend of vriendin. Dit derde verhaal is wat luchtiger van toon dan de eerste twee. Drie ontroerende verhalen rond het thema missen, verteld in een mooie, poëtische stijl. De sfeervolle, gedetailleerde illustraties in zwart-wit van de recentelijk overleden illustratrice brengen een extra dimensie in het verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045106427

Titel Missen is moeilijk : drie verhalen over de tijd na het afscheid
Uniforme titel Voor altijd, altijd Echt weg is niet zo ver Die steeg van ons
Auteur Bart Moeyaert
Secundaire auteur Annemie Heymans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2008
Overige gegevens 144 p - ill - 21 cm
Annotatie Eerder verschenen o.d.t.: Voor altijd echt van ons. - [S.l.] : De Morgen, 2002 - Bevat: Voor altijd, altijd. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1992. - (Bizon boek) ; Echt weg is niet zo ver. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1993. - (Bizon boek) ; Die steeg van ons. - Oorspr. uitg.: Tilburg : Zwijsen, 1995. - (Bizon boek)
ISBN 9789045106427
PPN 314140387
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Verdriet
Taal Nederlands