De dinosaurus encyclopedie
Boek

De dinosaurus encyclopedie (cop. 2008)/ Sam Taplin, ill.: David Hancock ; [vert. uit het Engels: Uitgeverij Sjaloom]

Allerlei informatie en weetjes over de wereld van de dinosaurussen in de prehistorie, de periode erna en de oermens. Voorzien van paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Met behulp van talrijke gekleurde illustraties wordt een overzicht gegeven van de wereld van de dinosauriërs, maar ook van de daarop volgende periode van de eerste zoogdieren en de oermens. De oorspronkelijke Engelse titel geeft de inhoud van het boek dan ook beter weer. In kort bestek worden de verschillende soorten dinosauriërs ten tonele gevoerd, gevolgd door de eerste zoogdieren en de oermens. Ook aan het raadsel van de ondergang van de dinosauriërs wordt aandacht besteed. Op elke twee bladzijden komt een onderwerp ter sprake in paginagrote illustraties, korte teksten en in bijschriften bij de afbeeldingen. Probleem voor kinderen zullen wellicht de ingewikkelde namen voor de verschillende soorten dinosauriërs zijn. De illustraties zijn een combinatie van tekeningen en foto¿s van reconstructies van oerdieren. Wat onrustige lay-out, met tekstblokken in vrij grote lettertypes. Achterin zijn opgenomen een overzicht met 'feiten en cijfers' aanvullende informatie en een register. Als eerste kennismaking is het boek zeer bruikbaar. Tevens geschikt voor het voorbereiden van een spreekbeurt over dinosauriërs. Deze heruitgave is o.a. voorzien van een nieuw omslag en de link met een vaste website is losgelaten. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780746094259

Titel De dinosaurus encyclopedie
Auteur Sam Taplin
Secundaire auteur David Hancock
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2008
Overige gegevens 64 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: First encylopaedia of dinosaurs and prehistoric life. - London : Usborne, cop. 2004 - Oorspr. titel: Mijn eerste encyclopedie van dinosauriërs en prehistorische dieren. - Cop. 2005
ISBN 9780746094259
PPN 31429144X
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorische dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen