De kliervampier
Boek

De kliervampier (cop. 2008)/ zoals verteld aan Angie Sage, geïll. door Jimmy Pickering ; [vert. uit het Engels: Janneke Blankevoort]

Araminta (ik-figuur) ontdekt een weerwolf in haar kelder. Ze bedenkt een plan om hem uit te schakelen en wil tegelijkertijd ook van haar enge neefje Max afkomen. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Er gebeuren vreemde dingen in Spookie Huis met z'n vele torentjes, angstaanjagende keldergangen en overal oeroude, stoffige spinnen. Als Araminta oog in oog komt te staan met een weerwolf en een 'voorbeeldig' logerend neefje haar gangen dwarsboomt, besluit ze hen allebei uit te schakelen. Vierde, los te lezen kleine uitgave in de serie 'Araminta Spookie'*. Soepel, op populaire toon geschreven fantasieverhaal opgebouwd uit dertien spannend getitelde hoofdstukjes. Doordat het verhaal verteld is vanuit de ik-persoon kunnen kinderen die graag griezelen en gevoelig zijn voor weerwolven en vampiers gemakkelijk met de hoofdpersoon meeleven. De tekst wordt verlevendigd door grappige, ietwat gestileerde zwart-witte tekeningen naast of onder de tekst. Iedere titel is krullerig gekaderd met bovenop een vleermuis; hoeken van bladzijden bevatten spinnenwebben met soms een bungelende spin; sommige bladzijden hebben sierranden onderaan. Luchtig griezelverhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744342

Titel De kliervampier
Auteur Angie Sage
Secundaire auteur Jimmy Pickering ; Janneke Blankevoort
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2008
Overige gegevens 189 p - ill - 18 cm
Annotatie Vert. van: Vampire brat. - New York : Tegen Books, cop. 2007. - (Araminta Spook ; 4)
ISBN 9789025744342
PPN 31444873X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Weerwolven ; Vampiers
Taal Nederlands