Het gadget boek
Boek

Het gadget boek (2008)/ door Chris Woodford en Jon Woodcock, [red. Francesca Baines ... et al. ; hoofdred. Phil Hunt ... et al. ; ill. Darren Awuah ... et al. ; vert. uit het Engels: Richard Rasker ; red.: Fontline]

Uitleg in woord en beeld van de werking van technische vindingen op allerlei gebieden.Aan de hand van veel kleurenillustraties wordt de werking van technische vindingen op allerlei gebieden uitgelegd. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Dit populair-wetenschappelijke boek legt uit hoe technologie werkt in het dagelijks leven en in de wetenschap. Achtereenvolgens komen technische vindingen aan de orde op het gebied van dagelijks leven (onder andere rookmelder, hightechtoilet, bioplastic), contact (laptop, computermuis, huisdiercam), spelen (spelconsoles, simulators, Second Life), vervoer (robotauto, Segway, superboten), ontdekken (Mars Rover, telescoop, fusiereactor), bouwen (megabouwwerken, superdak) en veiligheid (spionage, schietstoel, kevlar). Van elk onderwerp wordt op twee tegenoverliggende pagina's uitgelegd wat het is, wat het doet en vooral hoe het werkt en welke natuurwetenschappelijke principes eraan ten grondslag liggen. De talrijke kleurenillustraties en de drukke lay-out geven het boek een magazine-achtige uitstraling. Niet alle onderwerpen zijn even nieuw, cool en flitsend (de vuurtoren, beton en de verrekijker bestaan al eeuwen), maar ook veel nieuwe, trendy gadgets komen aan de orde. Als bijlagen een blik op toekomstige ontwikkelingen en een verklarende woordenlijst. Met register. Een leerzaam koffietafelboek dat door het taalgebruik en de aangekaarte onderwerpen ook geschikt is voor jeugdige lezers vanaf ca. 13 jaar. Voor een breed publiek dat ook graag kijkt naar Discovery Channel.

Specificaties

Nederlands | 9789027476920

Titel Het gadget boek
Auteur Chris Woodford
Secundaire auteur Francesca Baines ; Darren Awuah ; Richard Rasker ; Jon Woodcock
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Houten] : Winkler Prins, 2008
Overige gegevens 256 p - ill - 29 cm
Annotatie Met index - Vert. van: The gadget book. - London : Dorling Kindersley, cop. 2007
ISBN 9789027476920
PPN 241415020241415020
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gadgets
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Innovatie