De dierenambulance en andere liedjes
Boek

De dierenambulance en andere liedjes (cop. 2008)/ van Marjet Huiberts, op muziek gezet door Paul Prenen ; gezongen door Frank Groothof ; met ill. van Philip Hopman

Liedteksten van twaalf grappige liedjes rond onderwerpen als logeren, de dierenambulance, snoepen en monsters in de slaapkamer. Met expressieve, paginagrote kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig langwerpig boek met twaalf teksten van liedjes die op de bijgeleverde cd ten gehore worden gebracht door Frank Groothof. De teksten zijn geschreven door dezelfde auteur die veel liedjes voor Sesamstraat heeft gemaakt. Ze gaan over zeer herkenbare allerdaagse situaties uit het kinderleven: moeders die gerechten met onbegrijpelijke namen koken waar je helemaal geen trek in hebt, het verjagen van monsters uit je slaapkamer, uit logeren gaan bij ome Frans die een trekker heeft. Het grote gevoel voor de belevingswereld van kinderen blijkt behalve uit de tekst ook uit de goed bijpassende paginagrote zeer kleurrijke, expressieve illustraties waarin de teksten zijn opgenomen. Ook de muziek levert een overtuigende bijdrage met een voor ouders misschien herkenbare verwijzing naar Drs. P en gevarieerde uitstapjes naar jazz en klassieke muziek die de kinderwereld behalve herkenbaar ook nog een beetje groter maken. Om naar te luisteren en mee te zingen. Muzieknotatie is niet opgenomen. Ook heel geschikt voor een aanleiding tot gesprek in de eerste groep van de basisschool. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025742669

Titel De dierenambulance en andere liedjes
Uniforme titel De dierenambulance
Auteur Marjet Huiberts
Secundaire auteur Paul Prenen ; Frank Groothof ; Philip Hopman
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2008
Overige gegevens 37 p - ill - 33 cm - audio-cd
ISBN 9789025742669
PPN 314167943
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes