Kwam dat zien! Kwam dat zien!
Boek

Kwam dat zien! Kwam dat zien! (2008)/ gepresenteerd door Ted van Lieshout, met gedichten van Frank Adam ... [et al.] ; met ill. van Arjan Boeve ... [et al. ; red.: Jacques Dohmen ... et al. ; concept, samenst. en interviews: Ted van Lieshout]

Gedichten van meer dan vijftig dichters worden als een circusvoorstelling gepresenteerd. Met enige informatie over de dichters. Voorzien van illustraties in oranje en zwart. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jeugdpoëzie als circusvoorstelling. De samensteller van dit 'poëziespektakel', zelf een gerenommeerd dichter en illustrator, is erin geslaagd om het werk van meer dan vijftig dichters op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. Er zijn gedichten van onder andere Imme Dros, Frank Eerhart, Noëlla Elpers, Ed Franck, Ingmar Heytze, Wim Hofman, Joke van Leeuwen en Koos Meinderts. In een opvallende vormgeving - waarin oranje de steunkleur is - staan de gedichten naast en onder elkaar gepositioneerd in verschillende lettergroottes, afwisselend in zwarte, witte of oranje letters. Elke dubbele pagina kent een andere sfeer die niet alleen door de gedichten (enigszins thematisch geordend) wordt opgeroepen, maar juist ook door de illustraties van 23 verschillende tekenaars. Er is werk te zien van onder andere Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Philip Hopman, Anki Posthumus en Fleur van der Weel. De dichters gaan in op een aantal vragen waaronder: 'Hoe schrijf je een gedicht?', 'Wel of geen hoofdletters?' en 'Als dichters in het circus zouden werken, wat zouden ze dan graag zijn?'. Achterin, nog voor de inhoudsopgave, stellen de dichters zich via een foto en een kort interview voor. Een waar spektakel dat jaarlijks zal verschijnen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045106533

Titel Kwam dat zien! Kwam dat zien!
Secundaire auteur Frank Adam ; Arjan Boeve ; Jacques Dohmen ; Ted van Lieshout
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2008
Overige gegevens 94 p - ill., portr - 26 cm
ISBN 9789045106533
PPN 314111867
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen

Relaties/Serie

Querido's Poëziespektakel

Querido's Poëziespektakel (2008-...)

vol. 1
Uitgeleend