Giorni e nuvole
DVD

Giorni e nuvole (2007)/ con Margherita Buy, Antonio Albanese ... [et al.], un film di Silvo Soldini

Elsa, een vrouw van middelbare leeftijd, is gelukkig getrouwd met Michele. Terwijl zij werkt aan de restauratie van een plafond in een oude kapel, ontdekt zij dat haar man ontslagen blijkt te zijn. Langzaam maar zeker brokkelt de anders uitstekende verstandhouding tussen Elsa en Michele af, wanneer ze beide drastische keuzes moeten maken.

Aanwezigheid

Recensie

Italiaans-Zwitsers drama uit 2007 van Silvio Soldini, met Margherita Buy, Antonio Albanese e.a. Michele en Elsa hebben het goed met elkaar en leiden een luxe leven: dineren met vrienden, reizen, studeren etc. Bij een restauratieproject aan een oude kapel ontdekt Elsa verborgen schilderingen. Ook in haar privé-leven doet zij een ontdekking. Haar man Michele blijkt al twee maanden geleden ontslagen te zijn. Het geld raakt op, hun appartement dreigt verkocht te moeten worden en er ontstaan spanningen in de relatie. Jann Ruyters (Trouw 20-3-'08): 'Soldini houdt het spannend of het huwelijk de toets zal doorstaan. Anders dan eerder midlife-drama 'Pane e Tulipani' en 'Agate e la Tempesta' verliest hij zich deze keer niet in sentiment. 'Giorni e nuvole' is een zachtmoedig en licht portret van de middenklasse en haar schijnzekerheden tegen de achtergrond van een schilderachtig Genua in de kleuren van de door Elsa gerestaureerde schilderijen.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 20-3-'08) geeft 4 (van 5) sterren: 'magnifieke acteerprestaties van de hoofdrolspelers.' Winnaar van twee Italiaanse academy awards David di Donatello (Best actress en beste supporting actress). Als extra de documentaire 'Un piede in terra, l'altro in mare' van Soldini.

Specificaties

Italiaans

Titel Giorni e nuvole
Uniforme titel Days and clouds Un piede in terra, l'altro in mare
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Margherita Buy ; Antonio Albanese ; Silvio Soldini
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, 2007
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 110 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Titel ook in het Engels. - Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film. - Italië, Zwitserland : Amka Films Productions [etc.], 2007 - Extra: Un piede in terra, l'altro in mare / documentaire van Silvio Sooldini (Engels ondertiteld)
PPN 314039279
Taal Italiaans