Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Hans Hagen leest Verkocht
Luisterboek

Hans Hagen leest Verkocht (cop. 2008)

Yaqub (ik-figuur) is pas vier jaar, maar wordt door zijn straatarme ouders verkocht. De man die Yaqub meeneemt, vertelt dat hij geld gaat verdienen als kamelenjockey. Maar klopt dat wel?

Aanwezigheid

Recensie

Integrale weergave van het boek 'Verkocht', voorgelezen door de schrijver zelf. Het boek is aangeboden in de a.i.'s boeken* met onderstaande tekst van recensent W.M. van der Pennen-Schleicher. 'Tijdens een van zijn verre reizen stuitte de veelvuldig bekroonde auteur op de uitbuiting van zeer jonge kinderen, die in Dubai gedwongen moesten deelnemen aan kamelenraces. Deze kinderen werden ontvoerd uit naburige landen, of door hun ouders verkocht. Hij schreef er een aangrijpend verhaal over: de 4-jarige Yaqub (ik-figuur) wordt door zijn straatarme ouders verkocht aan Asnar. Vanuit Pakistan reist hij naar Dubai, waar hij jarenlang gevangen wordt gehouden onder erbarmelijke omstandigheden. Als hij negen jaar is, weet hij, met behulp van een groep mensen die zich het lot van de gevangen kinderen aantrekt, te ontvluchten. Op ingehouden toon, en daardoor des te indringender, schetst de auteur het leven van Yaqub, zonder dat dit voor de jonge [luisteraars] te zwaar en aangrijpend wordt. (...) Opnieuw een verhaal van hoge kwaliteit (...).' Binnenin de omslag foto's van kindjockeys. Het boek 'Verkocht' werd bekroond met de Glazen Globe 2007 en de Woutertje Pieterse Prijs 2008.

Specificaties

Nederlands | 9789047603436

Titel Hans Hagen leest Verkocht
Uniforme titel Verkocht
Auteur Hans Hagen
Type materiaal Luisterboek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, cop. 2008
Overige gegevens 4 compact discs (3 uur en 14 min.)
Annotatie Integrale weergave van het boek voorgelezen door de auteur en verschenen o.d.t. Verkocht. - Amsterdam [etc.] : Querido
ISBN 9789047603436
PPN 314526161
Genre sociale roman
Thematrefwoord Kinderarbeid ; Kinderroof ; Midden-Oosten
Taal Nederlands