Ik wil iets heel moois geven
Boek

Ik wil iets heel moois geven (cop. 2008)/ Jonathan Emmett, met tek. van Vanessa Cabban ; [vert. uit het Engels Annelies Jorna]

Mol wil naar zijn vriend Konijn. Het is herfst en daarom besluit hij niet boven- maar ondergronds te gaan. Onderweg komt hij zijn andere vrienden Eekhoorn en Egel tegen. Prentenboek met paginagrote illustraties in herfstkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mol wil naar zijn vriend Konijn. Het is echter zo koud dat hij besluit niet boven- maar ondergronds te gaan. Onderweg haken zijn andere vrienden Eekhoorn en Egel onbedoeld aan en samen verrassen zij op onverwachte manier hun vriend. Prachtig, kleurig prentenboek met heerlijke, paginagrote pastelkleurige herfsttekeningen die zo echt zijn dat je de wind door het boek voelt waaien. De dieren zijn lief en vertederend getekend en zullen de doelgroep aan wie het boek voorgelezen wordt zeker boeien. De illustraties beslaan meestal een dubbele pagina. Wanneer Eekhoorn en Egel in het verhaal komen, volgen de smalle illustraties elkaar als filmscènes op. Het verhaal is eenvoudig net als de teksten die in korte zinnen worden weergegeven. De tekeningen doen de rest en versterken de tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047505631

Titel Ik wil iets heel moois geven
Auteur Jonathan Emmett
Secundaire auteur Vanessa Cabban ; Annelies Jorna
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Goor, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: The best gift of all. - London : Walker Books, cop. 2008
ISBN 9789047505631
PPN 314666850
Thematrefwoord Vriendschap ; Herfst
Taal Nederlands