Losgeld voor Geronimo
Boek

Losgeld voor Geronimo (cop. 2008)/ Oscar Tortuga, [vert. uit het Italiaans: Loes Randazzo ; ill.: Flavio Ferron ... et al.]

Keizer Kattenklauw III van Katteneiland heeft een groot probleem: zijn schatkist is leeg. Hij ontvoert samen met de piratenkatten de beroemde muis Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De Keizer van Katteneiland, Kattenklauw III, zit zwaar in de problemen: zijn schatkist is leeg. Samen met de piratenkatten denkt hij na over een mogelijke oplossing. Die wordt gevonden in het idee om Geronimo Stilton, de beroemde muis, te ontvoeren en hem pas weer vrij te laten voor zoveel mogelijk losgeld. Dan zal de schatkist weer voor een tijd gevuld zijn. Het verhaal wordt met veel vaart, zwier en spanning verteld. De zinnen zijn kort en worden opgesierd met woorden die in typografie en vormgeving een speciaal en kleurig accent krijgen. Tekst en illustraties vullen elkaar aan in deze als een wervelwind van indrukken vormgegeven vertelling, zijn beide even kleurrijk, gedetailleerd en spannend en geven kinderen het gevoel dat ze mee opgezogen worden in een spannend avontuur. De taal is waar mogelijk 'kats' gemaakt en veel 'muizenissige invallen' doen niet onder voor al het katse spraakwater. De productieve auteur van deze vertelling (veel Geronimo Stilton-avonturen gingen al vooraf) geeft zichzelf, als een ware Hitchcock van spannende kindervertellingen, een nadrukkelijk plekje in het verhaal. Mooi en stevig vormgegeven uitgave, die deel uitmaakt van een groot merchandisecircus van stripboeken, leesboeken en gadgets. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920601

Titel Losgeld voor Geronimo
Auteur Oscar Tortuga
Secundaire auteur Loes Randazzo ; Flavio Ferron
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2008 - Mechelen : Bakermat
Overige gegevens 110 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Ci mangeremo Geronimo Stilton!. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2007
ISBN 9789085920601
PPN 314641068
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Zeerovers
Taal Nederlands