Ik ben een beetje niet zo lekker
Boek

Ik ben een beetje niet zo lekker (cop. 2008)/ Lauren Child, vert. [uit het Engels] door Rindert Kromhout

Lola voelt zich niet zo lekker. Ze wil graag dat Charlie bij haar blijft, maar Charlie wil gaan voetballen. Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties in collagetechniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Lola, het zusje van Charlie, is zwaar verkouden. Het enige wat ze wil, is haar grote broer. Charlie had nou echter net beloofd mee te doen met die belangrijke voetbalwedstrijd. Hij probeert iedereen tevreden te stellen, met als resultaat dat hij zelf snipverkouden in bed belandt. Nu zijn de rollen omgedraaid en zal Lola voor hem zorgen. Of hij daar nou zo'n behoefte aan heeft? Humoristisch prentenboek over dit tweetal, waarover al meer uitgaven zijn (bv. 'Mijn wiebeltand mag er nooit niet uit!'*) en dat ook bekend is van de televisie. De illustraties in heldere kleuren en in gemengde techniek, in een combinatie van fotofragmenten en uitgeknipte lijntekeningen, maken de uitgave tot een vrolijk geheel. De tekst, voornamelijk in dialoogvorm, staat in verschillende lettergroottes en maakt soms deel uit van de illustratie, maar is altijd goed leesbaar. Lola's oudere broer Charlie is de ik-figuur die alle gesprekken registreert. Leuke, geslaagde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047507451

Titel Ik ben een beetje niet zo lekker
Auteur Lauren Child
Secundaire auteur Rindert Kromhout ; Dave Ingham
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2008
Overige gegevens [32] p - ill - 25 cm
Annotatie Gebaseerd op het script van Dave Ingham - Vert. van: I'm really ever so not well. - London : Puffin Books, 2007
ISBN 9789047507451
PPN 314667652
Thematrefwoord Ziek zijn
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Charlie en Lola
Boek

Charlie en Lola (2006-...)

vol.
Uitgeleend
Lauren Child