Ten aanval!
Boek

Ten aanval! het leven van een middeleeuwse ridder (cop. 2008)/ tekst David Stewart, ill. Mark Bergin ; [vert. uit het Engels Sietske Hoogenboom]

Aan de hand van veel kleurentekeningen wordt verteld hoe ridders in de middeleeuwen leefden, over hun opleiding, wapens, toernooien en kastelen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Het onderwerp ridders wordt vaak in informatieve jeugdboeken behandeld. Is dit boek niet overbodig? Nee zeker niet. Het boek behandelt in dertien hoofdstukken, van twee tot vier bladzijden, onder andere de opleiding tot ridder, de wapenuitrusting, wapenschilden en het paard van de ridder. Op elke bladzijde staan tekeningen in kleur ter verduidelijking. Midden in het boek staan twee uitklapbare panorama's over het riddertoernooi en een belegering. Achter in het boek vinden we een register, een verklarende woordenlijst en de oplossing van enkele 'Wist je dat'-vragen die soms aan de moeilijke kant zijn. Het allerleukste is het 'Handboek van de schildknaap' dat in vier boekjes op diverse pagina's is geplakt en uitleg bevat over onder andere het aankleden van de ridder of over de middeleeuwse maaltijd. De enige kritiek op dit leuke boek is dat er geregeld te veel historische voorkennis wordt verondersteld en dat kun je van kinderen in de basisschoolleeftijd nog niet echt verwachten. Ondanks het grote aantal ridderboeken dat op de markt is, vormt dit een goede aanvulling of een prima vervanging. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026610196

Titel Ten aanval! : het leven van een middeleeuwse ridder
Auteur David Stewart
Secundaire auteur Mark Bergin ; Sietske Hoogenboom
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, cop. 2008
Overige gegevens 33 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Knight : ready for battle. - Brighton : Book House, cop. 2007
ISBN 9789026610196
PPN 314433961
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders