Bij de Vikingen
Boek

Bij de Vikingen (cop. 2008)/ Christa Holtei [tekst], en Günther Jakobs [ill. ; vert. uit het Duits: Marleen Fröhlich]

Via verhalen over het leven van Sven en Inga wordt informatie gegeven over het leven van de Vikingen. Met vragen op uitvouwbare pagina's en met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van het verhaal van de kinderen Sven en Inga wordt een kijkje gegeven in het leven van de Vikingen. Het volk staat bekend als woeste plunderaars, maar slechts een deel hield zich met piraterij bezig. De meeste mensen leefden als boeren, vissers, jagers en ambachtslieden. Beschreven wordt waar en hoe zij wonen en leven, hoe belangrijk familie is en hoe er handel wordt gedreven. Als Sven een zeereis maakt, wordt er informatie gegeven over hoe de Vikingen de weg konden vinden op zee en over de Vikingschepen. Ten slotte wordt verteld waar sporen van de Vikingen te vinden zijn. In korte hoofdstukken van twee pagina's wordt een bepaald deelonderwerp besproken. Elk hoofdstuk eindigt met een vraag op een uitklapbaar deel van de bladzijde, waaronder deze vraag wordt beantwoord. In heldere taal geschreven, met gebruik van korte zinnen en weinig moeilijke woorden. De illustraties in aquarel en pen zijn functioneel. Een inhoudsopgave en woordenlijst ontbreken. In de reeks 'Wat ik weten wil' zijn inmiddels in totaal zes delen verschenen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058780515

Titel Bij de Vikingen
Auteur Christa Holtei ; Günther Jakobs
Secundaire auteur Günther Jakobs ; Marleen Fröhlich
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2008
Overige gegevens [30] p - ill., krt - 21×22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met uitklapbare bladzijden - Vert. van: Zu besuch bei den Wikingern. - Düsseldorf : Patmos ; Düsseldorf : Sauerländer, cop. 2008
ISBN 9789058780515
PPN 314636870
Rubriekscode 925.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Vikingen

Relaties/Serie

Wat ik weten wil
Boek

Wat ik weten wil (2007-...)

vol.
Uitgeleend