Het grote boerenboek
Boek

Het grote boerenboek alles wat je weten wilt over landbouw en veeteelt (2008)/ [tekst:] Piet Duizer, en [ill.:] Annette Fienieg

Informatie over land- en tuinbouw, veeteelt en wat de verschillen zijn tussen de bio-industrie en biologisch boeren. Ook wordt verteld hoe je zelf allerlei proefjes kunt uitvoeren. Met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Veel aspecten van de landbouw en de veeteelt komen op informatieve en humoristische wijze aan de orde: de geschiedenis van de landbouw, de dieren, akkerbouw en tuinbouw, grote bedrijfsvormen en biologisch boeren. Ieder nieuw thema is verdeeld in tekstblokken die een eigen subtitel hebben; de tekst is helder, duidelijk en begrijpelijk voor jonge lezers. Tussen de informatieve tekst staan feiten en weetjes, duidelijk gerangschikt en herkenbaar voorzien van een vriendelijk boerengezichtje. Thema's worden ook belicht vanuit een maatschappelijke en naar het milieu kijkende manier, zonder ergens oordelend of betuttelend te worden. Warme, vriendelijke, aquarelachtige tekeningen in kleur verduidelijken, nodigen uit en maken de lezer warm voor het boerenleven. Naast het lezen valt er ook nog van alles te doen: meerdere proefjes staan beschreven; onder andere: maak zelf compost, maak zelf kaas of maak zelf een biovergasser. Het is de makers wederom gelukt om een mooie, informatieve uitgave (met vermelding van websites en een register) te maken, die kinderen laat kennismaken met een onderdeel van het buitenleven. Voor thuis en op school. Een aanrader door zijn herkenbaarheid (bij een nog onbekend thema) en goede afstemming op de informatieve behoefte van kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058780492

Titel Het grote boerenboek : alles wat je weten wilt over landbouw en veeteelt
Auteur Piet Duizer
Secundaire auteur Annette Fienieg
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, 2008
Overige gegevens 40 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789058780492
PPN 314320113
Rubriekscode 630.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landbouw; Nederland
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Landbouw