Het zwaard van Shannara
Boek

Het zwaard van Shannara (2008)/ Terry Brooks, [vert. uit het Engels: Frédérique van der Velde]

Een dreigend onheil kan alleen worden afgeslagen door een afstammeling van de Elfenkoning, die diens toverzwaard hanteert.

Aanwezigheid

Recensie

Dit fantasy-epos met klassieke allures speelt zich af in een door oorlogen vernietigde Aarde. Gnomen, dwergen, trollen en andere fabelwezens leven voortaan in de openbaarheid samen met de mens. Shea Ohmsford, half mens half elf, leeft vredig in het afgelegen Lommerdal totdat de vreemdeling Allanon opduikt en Shea onthult dat het nakende onheil dat opnieuw dreigt, enkel kan worden afgeslagen door een afstammeling van de Elfenkoning Jerle Shannara, de Elfenkoning, die diens zwaard hanteert... Herdruk van het eerste deel van de Shannara-serie dat in 1978 voor het eerst in het Nederlands verscheen. Alle ingrediënten van de fantasy zijn erin vertegenwoordigd. Het verhaal is ingewikkeld en kleurrijk en richt zich met zijn barokke taalgebruik tot de fantasy-fan. De kaart vooraan in het boek is geen overbodige luxe. Kleine druk, volle bladspiegel.

Specificaties

Nederlands | 9789089680310

Titel Het zwaard van Shannara
Auteur Terry Brooks
Secundaire auteur Frederique van der Velde
Type materiaal Boek
Editie 11e dr;
Uitgave Amsterdam : MYNX, 2008
Overige gegevens 551 p - krt - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Utrecht [etc.] : Het Spectrum, 1978 - Vert. van: The sword of Shannara. - New York : Ballantine, 1977
ISBN 9789089680310
PPN 314676406
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Shannara saga. De Shannara-trilogie
Boek

De Shannara saga. De Shannara-trilogie (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Terry Brooks