The wealth of nations van Adam Smith
Boek

The wealth of nations van Adam Smith (cop. 2008)/ P.J. O'Rourke, vert. uit het Engels door Jan Willem Reitsma ; [kopijred. Sjoerd de Jong]

Samenvatting van het klassieke, achttiende-eeuwse werk van Adam Smith (1723-1790), waarin deze de grondslag legde voor de theorie van de vrijemarkteconomie.

Aanwezigheid

Recensie

Vertaling van het eerste boek uit de nieuwe Amerikaanse serie Books That Changed the World, waarin bekende auteurs bekende boeken lezen 'zodat jij dat niet meer hoeft te doen'. In dit geval is het de provocatieve satiricus en politiek commentator P. J. O'Rourke die op zijn geheel eigen wijze een economisch standaardwerk (Adam Smith's achttiende-eeuwse klassieker 'The Wealth of Nations') samenvat. O'Rourke - zelf een overtuigde liberaal - bewijst dat de destijds revolutionaire theorieën van Smith over met name de vrije markt nog steeds relevant zijn. Tegelijk gebruikt hij de leerstellingen van Smith als kapstok voor mild-kritische beschouwingen over uiteenlopende hedendaagse zaken. Hoewel er betere samenvattingen van Smith zijn en niet iedereen even gecharmeerd is van de humor van O'Rourke, is dit boek toch een welkome poging wat meer rede te brengen in het politieke debat - vooral in de Verenigde Staten - over handel en economie. In elk geval is het onleesbare origineel (ruim 900 bladzijden) op deze manier voor velen toegankelijk gemaakt. Het boek leest lekker weg, maar de lezerskring zal waarschijnlijk vrij beperkt zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789053306369

Titel The wealth of nations van Adam Smith
Auteur P.J. O'Rourke
Secundaire auteur Jan Willem Reitsma ; Sjoerd de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Mets & Schilt, cop. 2008 - Roeselare : Roularta Books
Overige gegevens 220 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: On The wealth of nations. - Atlantic Books, 2007
ISBN 9789053306369
PPN 314399127
Rubriekscode 351.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Smith, Adam; Inquiry into the nature and causes of the wealth of nations, An (boek) ; Markteconomie