Oorlog op vijf continenten
Boek

Oorlog op vijf continenten nieuwe Nederlanders & de geschiedenissen van de Tweede Wereldoorlog (2008)/ Kees Ribbens, Joep Schenk, Martijn Eickhoff

Overzicht van het verloop van de Tweede Wereldoorlog in China, Indonesië, Joegoslavië, Marokko, de Nederlandse Antillen, de Sovjet-Unie, Suriname en Turkije.

Aanwezigheid

Recensie

In 2004 verscheen 'Allochtonen van nu & de oorlog van toen'* van de hand van Ad van den Oord. Het behandelde beknopt wat Turkije, Marokko, Suriname en de Nederlandse Antillen in de Tweede Wereldoorlog bijdroegen aan de Tweede Wereldoorlog. Dit nieuwe boek sluit daar op aan en heeft ook aandacht voor China, Joegoslavië, Sovjet-Unie,en Indonesië. Beschreven wordt het verloop en de impact van deze Wereldoorlog in deze landen die voor nieuwkomers in Nederland hun land van herkomst vormen. De artikelen gaan aardig diep in op de politieke situatie en de veranderingen daarin, op sociaal-economische zaken en op de eventuele krijgsverrichtingen. De auteurs proberen daarbij om de wat beperkte, naar binnen gerichte, visie van de Nederlanders te verruimen door hen een blik te bieden op wat elders gebeurde. Het boek richt zich vooral op lesgevenden en mensen die werkzaam zijn in migrantenorganisaties, maar is ook nuttig voor iedereen die informatie zoekt over de betrokkenheid van herkomstlanden bij de Tweede Wereldoorlog. De uitslaande flappen bevatten relevante informatie. Met zwart-witfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789085066439

Titel Oorlog op vijf continenten : nieuwe Nederlanders & de geschiedenissen van de Tweede Wereldoorlog
Auteur Kees Ribbens ; Joep Schenk ; Martijn Eickhoff
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, 2008
Overige gegevens 342 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789085066439
PPN 314739246
Rubriekscode 928
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Wereldoorlog II