Waar is de walvis gebleven?
Boek

Waar is de walvis gebleven? (cop. 2008)/ [tekst] Laura Datta, [ill.] Matt Buckingham, [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Walvis zoekt zijn vriendje. De zeedieren helpen hem zoeken. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur, glitterelementen en een pop-up. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Walvis ziet een glimp van een lachend gezicht in het raampje van een scheepswrak. Hij gaat op zoek naar dat vriendje en krijgt daarbij hulp van andere dieren uit de zee, zoals de garnaal, de kogelvis en de inktvis. Zo ontstaat er een hele optocht. Vierkante uitgave met afgeronde hoeken en dikke, stevige bladzijden waarin een stapelverhaal met een vriendelijke uitstraling staat. De helpende dieren noemen steeds een kenmerk van zichzelf en vragen dan of ze naar zoiets moeten zoeken. Walvis noemt dan de eigenschappen waar hij naar op zoek is. De taal is afwisselend (grinnikte, giechelde, lachte) en prettig om voor te lezen. Het bijzondere van dit boek zit ook in de bladvullende afbeeldingen waarbij de dieren in reliëfdruk en met glitters zijn afgebeeld. De laatste bladzijde waarin ze de weerspiegeling in het wrak zien is een aardige pop-up. Op het omslag staat Walvis in reliëf met glitters. Om samen met oudere peuter te bekijken. In dezelfde serie is verschenen 'Waar zijn de pinguïns?'* Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059207769

Titel Waar is de walvis gebleven?
Auteur Laura Datta ; Matt Buckingham
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Matt Buckingham
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2008
Overige gegevens [20] p - ill - 23×24 cm
Annotatie Vert. van: Where whale went. - London : Little Tiger Press, cop. 2008
ISBN 9789059207769
PPN 314451358
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken ; Stapelverhalen
Taal Nederlands