Wie knipt de tenen van de reus?
Boek

Wie knipt de tenen van de reus? versjesgroeiboek voor kleuters (cop. 2008)/ Jan Smeekens, met ill. van Ingrid Godon, Kristien Aertssen, Sylvia Weve

Verzameling van 120 gedichten, die meegroeien met het niveau van peuters en kleuters. Voorzien van kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 2 tot 7 jaar.

Recensie

Bloemlezing van meer dan honderdtwintig gedichten voor jonge kinderen verschenen in een 'groeiboek'-reeks. Er is werk opgenomen van overwegend bekende jeugddichters. Motto: eenvoudig rijmpje groeit naar echt gedicht. De criteria, gehanteerd bij de selectie uit honderden bundels, zijn: geen bakerrijmpjes, verschenen vanaf 1950 tot heden en geen gedichten die eerder gepubliceerd zijn in tijdschriften en/of tv-programma's. Als leidraad is een onderverdeling gemaakt: drie-vier jaar, vier-vijf jaar en vijf-zes jaar. Deze elkaar overlappende clusters onderscheiden zich door de illustraties, elk van de hand van drie verschillende illustratoren van niveau met een specifieke stijl, variërend van vrolijk gekleurd tot zacht omlijnd in sobere tinten, waardoor het cluster steeds een eigen sfeer krijgt. Ze verbeelden de veelal bekende en 'klassieke' gedichten tot in de kern, wat deze uitgave origineel en bijzonder maakt. De onderwerpen zijn willekeurig en achterin is een lijst trefwoorden opgenomen. De opzet van de samensteller: nieuwsgierig worden naar meer en het beleven van de humor in deze poëzie moet door de voorlezer gedragen worden! Ondersteunend te gebruiken bij projecten en taalstimuleringsprogramma's in peuter- en kleuterschool. Voorlezen aan kinderen van ca. 2 tot 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059082519

Titel Wie knipt de tenen van de reus? : versjesgroeiboek voor kleuters
Auteur Jan Smeekens
Secundaire auteur Ingrid Godon
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2008
Overige gegevens 135 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789059082519
PPN 314337474
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen