Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ziek zijn beter worden
Boek

Ziek zijn beter worden (cop. 2008)/ [tekst en ill.] Mick Manning en Brita Granström, [vert. uit het Engels door T. Dijkhof]

De dokter heeft jouw hulp nodig om vast te stellen wat de patiënten mankeren. Met informatie over onder andere een gebroken been, verkoudheid, allergie en een hartaanval. Interactief prentenboek met paginagrote kleurentekeningen en uitvouwbare flappen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief en interactief (prenten)boek, aantrekkelijk vormgegeven, over allerlei ziekten waarvoor kinderen naar het ziekenhuis moeten. Er wordt een situatie geschetst, bijvoorbeeld 'Hans werd getackeld met voetbal. Zijn been doet pijn. Wat kan het zijn?' Vervolgens worden twee mogelijkheden gegeven. Het is aan de lezer, als nieuwe dokter in het ziekenhuis, om te bepalen welke de juiste is. Het goede antwoord zit achter een grote flap verborgen. Er wordt op een simpele manier beknopte informatie geven over aandoeningen en ziekten, geïllustreerd met kleurrijke illustraties. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer waterpokken, astma, verkoudheid, allergie en een hartaanval (van een oma). Elk onderwerp beslaat twee pagina's, illustraties zijn eveneens doorlopend over twee pagina's. Op de laatste twee pagina's 'vertellen' alle kinderen en familieleden wat ze moeten doen om goed voor zichzelf te zorgen. Aantrekkelijk omslag. Met register. In dezelfde opzet verscheen 'Zo werkt je lichaam'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055661619

Titel Ziek zijn beter worden
Auteur Mick Manning ; Brita Granström
Secundaire auteur T. Dijkhof ; Brita Granström
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 23 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Doctor doctor. - London : Watts, cop. 2008
ISBN 9789055661619
PPN 314169334
Rubriekscode 604
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziek zijn
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziek zijn