Veldkijker
Boek

Veldkijker de natuur dichterbij : gericht kijken naar dieren in de Nederlandse natuur (cop. 2008)/ Monica Wesseling, met ill. van Elwin van der Kolk ; [zoekkrt. Stichting Veldwerk Nederland ; onder red. van Suzette Stumpel]

Verdeeld over acht diergroepen als vogels, waterbeestjes, reptielen e.d. leer je enige in Nederland voorkomende dieren herkennen. Met determinatietabellen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Faunagids voor Nederland die zich speciaal richt op het 'spotten' van de dieren. Want dieren kunnen benoemen is leuk, maar ze in het wild kunnen ontdekken is andere koek. In deze gids wordt van de meest voorkomende soorten verteld in welk biotoop ze zich ophouden, op welke tijd van de dag de spotkans het grootst is, tot welke gewassen ze zich aangetrokken voelen, hoe je ze niet bij voorbaat wegjaagt en wat ze het liefst eten. De dieren zijn verdeeld in groepen, zoals vogels, insecten en zoogdieren, die weer onderverdeeld zijn in families. Vogels bijvoorbeeld in steltlopers, zangvogels, roofvogels; insecten in libellen, hommels en vlinders. Daarbij een beschrijving van de leefwijze en kenmerken van enkele zeer algemene soorten. Geïllustreerd met veel foto's en tekeningen (in kleur). Bij iedere groep een geïllustreerde determinatietabel die het mogelijk maakt snel de juiste soort te herkennen. Of dit boekje de boswachter als gids kan vervangen is twijfelachtig, maar het biedt zeker aanknopingspunten voor een hogere spotfrequentie tijdens een wandel- of fietstocht. Geschreven door een natuurjournaliste (o.a. Grasduinen). De tekenaar werkt onder andere ook voor Vogelbescherming Nederland. De binnenkanten van de uitklapbare omslagen bevatten informatie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050112710

Titel Veldkijker : de natuur dichterbij : gericht kijken naar dieren in de Nederlandse natuur
Auteur Monica Wesseling
Secundaire auteur Elwin van der Kolk ; Suzette Stumpel
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 127 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met IVN en Stichting Veldwerk Nederland
ISBN 9789050112710
PPN 314673776
Rubriekscode 596.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Fauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Nederland