Dirk Scheele leest voor uit De sprookjesverteller van Thé Tjong-Khing
Luisterboek

Dirk Scheele leest voor uit De sprookjesverteller van Thé Tjong-Khing een muzikaal voorleesverhaal (cop. 2008)/ prod. en arr.: Dirk Scheele & Sjoerd van den Broek, [met de stemmen van] Judith Kamerman, Richard Wallenburg

Vijf bekende sprookjes, toegankelijk gemaakt voor jonge kinderen. Vanaf ca. 4 jaar

Aanwezigheid

Recensie

Voorlees-cd met na een korte inleiding waarin de sprookjesverteller zich voorstelt, vijf heel bekende sprookjes (Roodkapje, Assepoester, De kikkerprins, Hans en Grietje en Sneeuwwitje). De sprookjes zijn door Thé Tjong-Khing redelijk sterk vereenvoudigd (waarschijnlijk gebaseerd op al bewerkte sprookjes en dus niet op de originele sprookjes), maar ondanks dat blijft de moraal meestal overeind (ook al wordt er iets te vaak iets uitgelegd). In het oorspronkelijke boek* werden de teksten aangevuld met illustraties met erg veel details en die aanvulling mis je toch wel. De sprookjes worden door één verteller, gebruikmakend van stemmetjes en soms ondersteund door achtergrondgeluiden, levendig voorgelezen. Na de sprookjes wordt in een vrolijk liedje over het sprookjesbos gezongen, waarin verschillende sprookjesfiguren de revue passeren. Voor jonge kinderen om alleen naar te luisteren, maar ook om samen het liedje te leren. Jammer genoeg is de tekst van het liedje niet in de omslag of poster afgedrukt. De bijgevoegde poster heeft weinig meerwaarde, maar de omslag is herkenbaar en erg uitnodigend.

Specificaties

Nederlands

Titel Dirk Scheele leest voor uit De sprookjesverteller van Thé Tjong-Khing : een muzikaal voorleesverhaal
Uniforme titel De sprookjesverteller
Auteur Dirk Scheele
Secundaire auteur Thé Tjong-Khing
Type materiaal Luisterboek
Uitgave [Tilburg] : De Kunst, cop. 2008
Overige gegevens 1 compact disc (ca. 59 min.) - 1 poster
Annotatie Ondertitel afkomstig van omslag - Integrale weergave van een selectie van vijf verhalen uit het boek verschenen o.d.t. De sprookjesverteller. - Haarlem : Gottmer - 1. De sprookjesverteller ; 2. Roodkapje ; 3. Assepoester ; 4. De kikkerprins ; 5. Hans en Grietje ; 6. Sneeuwwitje ; 7. Het sprookjesbos (liedje)
PPN 315100818
Rubriekscode 863
Genre sprookjes - verhalenbundel
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes