Het debuut
Grote Letter Boek

Het debuut (cop. 2009)/ Danielle Steel, [vert. uit het Engels: Marianne Lakens Douwes]

De uitnodiging van de tweelingdochters van een moderne Amerikaanse advocate en haar snobistische ex-echtgenoot voor een exclusief debutantenbal is aanleiding tot een confrontatie tussen alle gezinsleden.

Recensie

Het moderne gezin van twee succesvolle New Yorkse advocaten heeft vier kinderen, van wie drie van het eerste huwelijk van Olympia met een rijke Amerikaanse snob. Haar tweede man is joods, haar collega en haar beste vriendin is Afro-Amerikaanse, haar oudste zoon blijkt homo te zijn, en een van haar tweelingdochters heeft linkse politieke overtuigingen. Haar dochters krijgen een uitnodiging voor een exclusief debutantenbal. Eerst leidt dit tot een confrontatie tussen alle familieleden omdat het evenement bedoeld is voor rijke blanke protestantse meisjes van 'goede' afkomst; deze segregatie wordt niet door iedereen op prijs gesteld. Uiteindelijk weten ze begrip voor elkaar te tonen en elkaar te accepteren. Deze roman leest gemakkelijk en vlot, maar is ook voorspelbaar en bevat veel clichés en herhalingen. Niet het beste boek van bestsellerauteur Danielle Steel die al meer dan zestig romantische boeken op haar naam heeft staan.

Specificaties

Nederlands | 9789036425681

Titel Het debuut
Auteur Danielle Steel
Secundaire auteur Marianne Lakens Douwes
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, cop. 2009
Overige gegevens 250 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, cop. 2007 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Coming out. - New York : Delacorte Press, 2006
ISBN 9789036425681
PPN 315138394
Genre familieroman
Taal Nederlands