Eenmaal een heks altijd een heks
Boek

Eenmaal een heks altijd een heks (2008)/ Prunella Bat, [ill.: Red Whale met Katja Centomo ... et al. ; vert. uit het Italiaans: VCM ; eindred.: Elke Verhoeven ... et al.]

Milla en Sugar, een heks en een fee, strijden tegen een gemene magiër. Hij wil een magische hanger bemachtigen. Deze hanger bezit veel toverkracht. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Driehonderd jaar geleden was het Oog, als hangertje een krachtig toverhulpmiddel, in het bezit van een jonge heks. Ze werd verliefd en deed afstand van haar toverkrachten. Het sieraad gaf ze in bewaring bij een vleermuis. De kracht van het Oog kan alleen vernietigd worden door een kus tussen twee geliefden. Derde deel uit de serie 'Milla & Sugar'* met de 10-jarige heks Milla en fee Sugar. Talloze andere min of meer magische mensen en dieren spelen in dit overvolle boek een rol. Ze wonen allen in Old Town en vormen 'de Cirkel'. Gewone mensen zijn 'de Anderen' die van tovenarij niets mogen weten. In de riolen huist een gemene, verbannen tovenaar die probeert het Oog te bemachtigen om de magische gaven terug te krijgen. Zal ook nu 'de liefde alles overwinnen'? Je vermoedt meteen dat dit boekje met zijn kitscherige roze glitterkaft een triviaal meisjesboek is. De vele computergeanimeerde, vrolijk gekleurde illustraties vol figuren met verbaasde poppenkoppen lijken op een stripverhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616023

Titel Eenmaal een heks altijd een heks
Auteur Prunella Bat
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, 2008
Overige gegevens 134, [9] p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: C'è chi nasce strega. - Casale Monferrato : Piemme, cop. 2005. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054616023
PPN 314924523
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands