De Thea Sisters op avontuur
Boek

De Thea Sisters op avontuur (cop. 2008)/ Thea Stilton, [red.: Red Whale, door Katja Centomo ... et al. ; eindred.: Katja Centomo ; ill.: Maria Abagnale ... et al. ; inkleuring: Giulia Basile ; vert. uit het Italiaans: Pauline Akkerhuis]

Nadat professor Van Kraken een lezing heeft gegeven over een gezonken schip, verdwijnt hij. De Thea Sisters gaan op zoek naar de professor en naar het gezonken schip. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Twee avonturen uit de serie rond de zus van de populaire muis Geronimo Stilton: Thea Stilton. In het eerste avontuur onderzoeken vijf met Thea bevriende muizinnen een in de buurt van Walviseiland vergaan fregat met een kostbare diamant aan boord en de daarmee samenhangende geheimzinnige verdwijning van een populaire professor. Het tweede avontuur voert dezelfde muizinnen naar Peking, alwaar ze zijn uitgenodigd voor de Chinese opera. Ook hier beleven ze een avontuur waarin een marktkoopje een belangrijke rol speelt. Tweede deel uit de serie 'Thea Sisters'*. Het boek staat bol van de illustraties en in de tekst is heel excessief gebruikgemaakt van kleuren en verschillende lettertypes. In afzonderlijke kaders wordt informatie gegeven over uiteenlopende zaken die in het verhaal voorkomen, zoals de Shetlandeilanden, morsecode en allerlei wetenswaardigheden over China. Met in het verhaal verborgen tips kunnen lezers het mysterie zelf proberen op te lossen. Achter in het boek staan nog pagina's met spelletjes, de 'vriendinnentest' en tips voor een Chinees feest! Vooral voor meisjes. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085920618

Titel De Thea Sisters op avontuur
Auteur Thea Stilton
Instelling /Red Whale
Secundaire auteur Katja Centomo ; Maria Abagnale ; Giulia Basile ; Pauline Akkerhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2008 - Mechelen : Bakermat
Overige gegevens 235 p - ill., krt., plgr - 22 cm
Annotatie Vert. van: Il vascello fantasma. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2007
ISBN 9789085920618
PPN 315025077
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Ontvoeringen ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ontvoeringen ; Vriendschap

Relaties/Serie

Thea Sisters
Boek

Thea Sisters (2008-...)

vol. 2
Uitgeleend
Thea Stilton