Kluitman kinderkookboek
Boek

Kluitman kinderkookboek lekker & gezond (cop. 2008)/ recepten Nicola Graimes, fotogr. Howard Shooter ; [vert. uit het Engels: Almar Berends ... et al.]

Honderd recepten van toetjes, hoofdgerechten en koekjes worden stapsgewijs uitgelegd. Met weetjes over voeding en tips voor variaties. Voorzien van veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Meer dan honderd eenvoudige lekkere recepten voor elk wat wils. Koken, bakken en rauwkost. Grote en kleine gerechten voor alle momenten van de dag: het ontbijt, kleine gerechten, hoofdgerechten, toetjes en lekker bakken. Principes van veilig en hygiënisch werken worden uitgelegd en ook hoe je het boek moet gebruiken. De kleurenfoto's van de gerechten zien er heel aantrekkelijk uit. Ieder recept kent een lijst met benodigdheden, zowel voor de ingrediënten als voor de keukenmaterialen. De stap voor stap uitleg in tekst met kleurenfoto's is heel duidelijk. Het icoon 'gevarendriehoek' geeft aan dat er een mes of hitte in het spel is en 'Een extra handje' dat extra hulp gewenst is. Naast ieder recept staan wetenswaardigheden over de ingrediënten en andere weetjes en variatiemogelijkheden. De woordenlijst achterin geeft uitleg over kooktermen, vitamines, mineralen, metalen en andere voedingsstoffen. Ten slotte is er een register met de recepten opgenomen in dit royaal uitgevoerde boek. Kinderen vanaf ca. 12 jaar kunnen met de leuke recepten en de uitleg goed uit de voeten.

Specificaties

Nederlands | 9789020691405

Titel Kluitman kinderkookboek : lekker & gezond
Uniforme titel Kinderkookboek
Auteur Nicola Graimes
Secundaire auteur Howard Shooter ; Almar Berends
Type materiaal Boek
Editie [1e dr.];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, cop. 2008
Overige gegevens 128 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Children's healthy & fun cookbook. - London : Dorling Kindersley, 2007
ISBN 9789020691405
PPN 314758534
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken