Sheherazade
Boek

Sheherazade vertellingen van 1001 nacht (cop. 2008)/ Frank Groothof, met liedteksten van Marjet Huiberts ; ill. van Jort van der Jagt ; en een inl. van Jan Paul Schutten

Prentvertelling met een eigentijdse bewerking van Sheherazade, een vertelling van 1001 nacht. Met paginagrote, dynamische kleurenillustraties en de gehele vertelling, muzikaal begeleid, op cd. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Luistercd plus meeleesboek met een eigentijdse bewerking over prinses Sheherazade. Gedurende 1001 nachten weet zij de sultan dusdanig te boeien met haar reeks doorlopende vertellingen, dat hij vergeet haar te doden. De auteur en verteller, onder meer bekend van Sesamstraat en Het Klokhuis, brengt het geheel terug tot een enkele nacht. De teksten worden levendig gesproken en gezongen door Groothof en andere acteurs; de typetjes zijn meesterlijk verbeeld. Traditionele oosterse muziek verhoogt de sfeer. De gebeurtenissen zijn spannend; de dialogen zitten vol humor. Een echte gezinsvertelling! Het bijbehorende luxe uitgevoerde prentenboek bevat, naast de toneelteksten, begrijpelijke achtergrondinformatie over de herkomst van de Sheherazade-vertellingen; de (jonge) lezer wordt direct aangesproken. In de grote, dynamische illustraties is er aandacht voor de typisch oosterse geometrische motieven; ook de personages zijn geometrisch opgebouwd. Kleur en beschaduwing spelen een grote rol. Eerder verschenen eigentijdse bewerkingen van de 'De toverfluit', 'Gilgamesj'en 'Het monster van het labyrint'. Boek en cd zijn een aanrader voor het hele gezin. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789046803738

Titel Sheherazade : vertellingen van 1001 nacht
Auteur Frank Groothof
Secundaire auteur Marjet Huiberts ; Jort van der Jagt ; Jan Paul Schutten
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2008
Overige gegevens [80] p - ill - 25×25 cm - cd
ISBN 9789046803738
PPN 31455355X
Rubriekscode Arabisch 862
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes