De wonderbaarlijke reis
Boek

De wonderbaarlijke reis (cop. 2008)/ Eduardo Mendoza, vert. [uit het Spaans] door Felicitas van Wijk-Gertenaar en Ilona van der Werff-Nieuweboer

In Nazareth aan het begin van onze jaartelling wordt Jozef, de vader van Jezus, ten onrechte beschuldigd van moord op een vooraanstaande stadsgenoot en dreigt gekruisigd te worden.

Recensie

Historische roman waarin een flatulente filosoof zijn belevenissen in Nazareth aan het begin van onze jaartelling rapporteert aan een zekere Fabius in Rome. De Spaanse auteur (Barcelona, 1943) heeft veel romans geschreven waaronder 'De stad der Wonderen' dat zijn internationale doorbraak veroorzaakte. Mendoza is een meesterverteller die humor en spanning moeiteloos weet te combineren. Zo ook in deze roman, waarin de filosoof door een jonge Jezus wordt ingehuurd om ervoor te zorgen dat zijn vader niet onschuldig opgehangen wordt. De schrijver slaagt erin een turbulente tijd, waarin politieke intriges en onroerend goed transacties dagelijkse kost zijn, tot leven te wekken. Het boek boeit en laat je niet los, ook door de hilarische verwikkelingen. Ondanks dat blijft Mendoza dicht bij de door hem geraadpleegde bronnen, zoals de Historia Naturalis van Plinius de Oudere. Een ideale roman voor een breed publiek in een soepele vertaling. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089900296

Titel De wonderbaarlijke reis
Auteur Eduardo Mendoza
Secundaire auteur Felicitas van Wijk-Gertenaar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Arena, cop. 2008
Overige gegevens 204 p - 21 cm
Annotatie Vert. van: El asombroso viaje de Pomponio Flato. - Cop. 2008
ISBN 9789089900296
PPN 314970061
Genre historische roman
Thematrefwoord Jezus Christus
Taal Nederlands