Kloosters en kloosterorden
Boek

Kloosters en kloosterorden 2000 jaar christelijke kunst en cultuur (cop. 2008)/ Kristina Krüger, samengest. door Rolf Toman ; met een bijdrage van Rainer Warland ; foto's van Achim Bednorz ; [vert. uit het Duits: Aad van der Kooij ... et al. ; red.: Elke Doelman]

Overzicht in woord en beeld van het ontstaan, de geschiedenis en invloed van de Europese kloosters en monnikorden, en van het monnikenleven door de eeuwen heen.

Aanwezigheid

Recensie

Prachtig uitgevoerde uitgave in groot formaat over de christelijke monniken en monialen en hun alom in Europa gevestigde kloosters en abdijen. Ze verhaalt hun ontstaan en geschiedenis vanaf de vroege, streng ascetische tijd: het stichten van de verschillende orden, de spreiding en organisatie van de kloosters en het karakter van het samenleven der monniken. De kloosters waren centra van cultuur met een wijde uitstraling. Als wezenlijk bestanddeel van het christendom en als cultuurcentra waren ze mede bepalend voor de culturele ontwikkeling buiten hun muren. Er gingen krachtige stimulansen van uit op de gebieden van architectuur, beeldende kunst, boekverluchting, muziek, onderwijs en het godsdienstige en sociale leven. Niet alleen de tekst, maar ook de talloze illustraties, vrijwel altijd full-colour en vaak paginavullend, brengen dit allemaal indrukwekkend in beeld. Met betrekking tot het brede onderwerp zal dit unieke boek voor lange tijd fungeren als standaardwerk. Met registers, lijsten van de belangrijkste orden, terminologie, personen en literatuur. Vrij duidelijke druk.

Specificaties

Nederlands | 9783833140785

Titel Kloosters en kloosterorden : 2000 jaar christelijke kunst en cultuur
Auteur Kristina Krüger
Secundaire auteur Rolf Toman ; Rainer Warland ; Achim Bednorz ; Aad van der Kooij ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave [Königswinter] : Ullmann, cop. 2008
Overige gegevens 431 p - foto's, krt - 37 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Orden und Klöster : 2000 Jahre christliche Kunst und Kultur. - Cop. 2007
ISBN 9783833140785
PPN 315110678
Rubriekscode 245.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kloosterorden; Geschiedenis
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Kloosters