De enorme raap
Boek

De enorme raap (cop. 2008)/ gebaseerd op een verhaal van Alexei Tolstoy, geïll. door Georgien Overwater ; [vert. uit het Engels door Marleen Aerts]

De boer wil een raap. De raap is heel groot. Hij krijgt hem niet uit de grond. Wie helpt hem? Samenleesboek met afwisselend tekst in een laag en een hoger AVI-niveau. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Het klassieke verhaal van de enorme raap van Alexei Tolstoy wordt opnieuw verteld in een simpele tekst. Wanneer de boer een enorme raap niet uit de grond kan trekken, haalt hij er zijn hele familie (inclusief huisdieren) bij om hem te helpen. Van deze enorme raap eten ze meermalen soep en maken er jam van. Ze eten ervan tot ze geen raap meer kunnen zien. Dit samenleesboek bevat afwisselend zinnen met eenvoudige woorden, vet gedrukt, en zinnen voor de gevorderde lezers. Het gezamenlijk AVI-niveau is M4 (de niveaus kunnen niet apart bepaald worden). Het kan ook een extra oefening zijn voor zwakke lezers. En speciaal gebruikt worden voor tutorlezen of voor de taalontwikkeling van anderstaligen. Door de mooie, over twee pagina's verdeelde illustraties (waterverf met zwarte omlijning) kan het zelfs nog dienen als prentenboek. Kortom, een leuke aanwinst voor veelzijdig gebruik. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780746094303

Titel De enorme raap
Secundaire auteur Alexei Tolstoy ; Georgien Overwater ; Marleen Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2008
Overige gegevens 47 p - ill - 21 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: The enormous turnip. - London : Usborne, cop. 2006
ISBN 9780746094303
PPN 314294902
Thematrefwoord Repeteerverhalen
Taal Nederlands