Groot lawaaiboek over voertuigen
Boek

Groot lawaaiboek over voertuigen (cop. 2008)/ met ill. van Britta Teckentrup, tekst Ronne Randall ; [vert. uit het Engels: J.H. Gever]

Welke voertuigen zijn er en wat voor geluid maken ze? Prentenboek met over twee pagina's verdeelde kleurentekeningen. Op de dvd komen de voertuigen tot leven en zijn de geluiden ook te horen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Groot formaat uitgave met bladzijdes vol zeer simpele, vaak kleine, geblokt uitgevoerde gekleurde tekeningen van allerlei voertuigen die geluiden maken: voertuigen die varen, vliegen, speelvoertuigen, herrie op straat, enz. Bij de tekeningen staat soms een regel tekst of woorden als 'vroemm kraakk'. Het is de bedoeling dat het jonge kind al dan niet met een begeleider de tekeningen aanwijst en het bijbehorende geluid produceert. Op een dvd (achter een doorzichtig plastic verwerkt in het omslag) staan dezelfde tekeningen, die dan bewegen met de echte maar nauwelijks van elkaar geïsoleerde geluiden. De beelden kunnen echter alleen als filmpje worden gezien en voegen helemaal niets toe aan dit wat eenvoudig en weinig inspirerende boek. Vreemd is ook dat er gesproken wordt over 'mensen' die een (chauffeurs)rol hebben om dan dieren achter het stuur te zetten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744496

Titel Groot lawaaiboek over voertuigen
Auteur Britta Teckentrup
Secundaire auteur Ronne Randall ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2008
Overige gegevens 37 p - ill - 33 cm - dvd
Annotatie Vert. van: Big noisy book of vehicles. - London : Boxer Book, 2008
ISBN 9789025744496
PPN 315086874
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vervoermiddelen