De drie kleine biggetjes
Boek

De drie kleine biggetjes (cop. 2008)/ hervert. door Susanna Davidson, geïll. door Georgien Overwater ; [vert. uit het Engels door Marleen Aerts]

Knor, Knir en Knar bouwen elk een eigen huis. Zijn hun huizen wel stevig genoeg voor de wolf? Samenleesboek met afwisselend tekst in een laag en een hoger AVI-niveau. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

In dit deel wordt het sprookje over de drie biggetjes naverteld. Het slimste biggetje, dat een stenen huis bouwt, is een meisjebiggetje. Het is een samenleesboek, bedoeld voor kinderen die leren lezen en daarbij worden bijgestaan door meer ervaren lezers. De tekst voor de beginneling is vet gedrukt; de overige tekst kan door een gevorderde lezer gelezen worden. Het zijn vooral de humoristische prenten in kleur met erg veel leuke details die het verhaal een extra laag geven. De tekst zelf is beknopt, niet foutloos (afwisselend 'daaraan' en 'daar aan' in een repeterende regel) en te moeilijk voor de beoogde doelgroep, vanwege het gebruik van samengestelde woorden en zinnen en interpunctie. Het gezamenlijk AVI-niveau is M4 (de niveaus kunnen niet apart bepaald worden). De opzet van de serie is aardig, maar niet uniek. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780746094327

Titel De drie kleine biggetjes
Secundaire auteur Susanna Davidson ; Georgien Overwater ; Marleen Aerts
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2008
Overige gegevens 47 p - ill - 21 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: The three little pigs. - London : Usborne, cop. 2007
ISBN 9780746094327
PPN 314295275
Rubriekscode Engels 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes