Slangen
Boek

Slangen soorten, feiten, gedrag (cop. 2008)/ Daniel Gilpin, [red.: Anthony John ; red. Nederlandstalige ed.: Tekstkader ; vert. uit het Engels: Jan Bruin]

Kennismaking met slangen voor wat betreft onder meer de soorten, het vangen en doden van een prooi, zintuigen en de voortplanting.Kennismaking met slangen voor wat betreft onder meer de soorten, het vangen en doden van een prooi, zintuigen en de voortplanting. Met slangenweetjes en paginagrote kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een inleidend hoofdstuk over de slang is er uitgebreid aandacht voor de zintuigen, de beweging, de jacht en de voortplanting bij verschillende slangensoorten. Het boek geeft aan dat de negentien slangenfamilies zijn onderverdeeld in drie hoofdgroepen; de boa's, pythons en andere primitieven; de worm- en draadwormslangen; en de rest. Het boek bespreekt vervolgens die families in de drie hoofdstukken over de giftige slangen, de constrictors en de resterende slangen (onder andere vele ringslangachtigen). Hiernaast zijn er interessante slangenweetjes en -feiten op rij gezet en is er een beknopt gidsgedeelte, waarin per familie de belangrijkste kenmerken staan. De eenvoudige tekst staat in een of twee kolommen per pagina. Schitterende kleurenfoto's (met bijschrift) van slangen, waaronder vele paginavullende close ups, zijn toegevoegd. Doordat informatie over het houden van slangen ontbreekt is het boek geen handleiding, maar vooral een algemene kennismaking voor het hele gezin. Ook voor werkstukken en spreekbeurten. Met register. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781407541754

Titel Slangen : soorten, feiten, gedrag
Auteur Daniel Gilpin
Secundaire auteur Anthony John ; Jan Bruin
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, cop. 2008
Overige gegevens 96 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9781407541754
PPN 315244674
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slangen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Slangen