Derde schoorsteen rechts, of Hoe Sinterklaas de weg vond
Boek

Derde schoorsteen rechts, of Hoe Sinterklaas de weg vond (2008)/ [tekst] Judith Eiselin, & [ill.] Martijn van der Linden

Fik heeft grote zorgen. Op 5 december gaat hij verhuizen naar een flat. Hoe kan Sinterklaas hem nu vinden? Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Fik heeft grote zorgen. Net op vijf december gaan ze verhuizen naar een flat! Hoe kan Sinterklaas hem nou vinden als hij daar woont? En hoe kan Sinterklaas aankloppen op twaalf hoog? Met zijn vriendinnetje Anna bedenkt hij een levensgevaarlijk plan om Sint de weg te wijzen naar zijn nieuwe adres. Deze prentvertelling van klein formaat geeft feilloos aan hoe jonge kinderen met heel andere dingen bezig kunnen zijn dan volwassenen (denken). Zo'n vader die niet begrijpt wat er in Fik omgaat, Fik die zijn poes Henk als persoon ziet, het is allemaal uit het leven gegrepen. Elke pagina bevat tamelijk veel tekst in korte zinnen en moderne, vrolijk gekleurde illustraties. Het zal kleuters zeker aanspreken; voor nog niet zolang lezenden die nog geloven is het ook nog leuk. De omslagillustratie maakt meteen duidelijk dat het om een sinterklaasboek gaat. Hopelijk raakt deze uitgave door het kleine formaat in de bibliotheek niet verloren! Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045106472

Titel Derde schoorsteen rechts, of Hoe Sinterklaas de weg vond
Uniforme titel Hoe Sinterklaas de weg vond Derde schoorsteen rechts
Auteur Judith Eiselin
Secundaire auteur Martijn van der Linden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2008
Overige gegevens [48] p - ill - 14×15 cm
ISBN 9789045106472
PPN 314949178
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Verhuizen
Taal Nederlands