De zon
Boek

De zon (cop. 2008)/ Giles Sparrow, met medew. van: Volkssterrenwacht Urania ; [vert. uit het Engels: Pieter van Oudheusden]

Ga mee op reis naar de zon. Je ontdekt van alles over deze ster die het dichtst bij de aarde staat, zoals hoe ze is ontstaan, op welke manier ze ons licht en warmte geeft en wat zonnevlekken zijn. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 à 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit fraai uitgevoerde boek staat de zon centraal als onderdeel van ons zonnestelsel. In niet altijd even makkelijke teksten wordt informatie gegeven over o.a. de oppervlakte van de zon, de zonnecyclus, stormen op de zon, zonsverduisteringen en het mogelijke einde van de zon. Overzichtelijke lay-out, waarin de tekst overwegend op een, bij het thema passende, zwarte achtergrond is afgedrukt. Extra informatie is opgenomen in gekleurde kaders. In de tekst wordt de lezer regelmatig direct aangesproken door de auteur. Hiermee wordt de betrokkenheid bevorderd. Fraaie en functionele illustraties in kleur en zwart-wit ondersteunen de tekst. Deze uitgave, die tot stand kwam in samenwerking met de Volkssterrenwacht Urania in België, heeft een register. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Ontdek het zonnestelsel', waarin ook delen verschenen over de maan en Mars*. Vanaf ca. 12/13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044718492

Titel De zon
Auteur Giles Sparrow
Secundaire auteur Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 39 p - ill., krt - 27 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Sun. - Brown Partworks, cop. 2002. - (Exploring the solar system)
ISBN 9789044718492
PPN 315253800
Rubriekscode 552.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zon
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Zon

Relaties/Serie

Ontdek het zonnestelsel
Boek

Ontdek het zonnestelsel (cop. 2008-...)

vol.
Uitgeleend
Giles Sparrow