De maan
Boek

De maan (cop. 2008)/ Giles Sparrow, met medew. van: Volkssterrenwacht Urania ; [vert. uit het Engels: Pieter van Oudheusden]

Ga mee op reis naar de maan. Je ontdekt van alles over de maan, zoals hoe het oppervlak eruit ziet, dat er veel kraters zijn en hoe zij is ontstaan. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 à 13 jaar.

Recensie

In dit fraai uitgevoerde boek staat de maan centraal als onderdeel van ons zonnestelsel. In niet altijd even makkelijke teksten wordt informatie gegeven over o.a. de oppervlakte van de maan, de maanzeeën, de kraters, de rol van de maan en natuurlijk de rol van de mens op de maan. In de tekst waarin de lezer regelmatig direct wordt aangesproken door de auteur staan vetgedrukte woorden die achterin in een woordenlijst verklaard worden. Fraaie en functionele illustraties in kleur en zwart-wit ondersteunen de tekst. Overzichtelijke lay-out, waarin de tekst overwegend op een, bij het thema passende, zwarte achtergrond is afgedrukt. In kaders wordt extra informatie gegeven. De informatie is niet nieuw (oorspronkelijke editie 2001); ook qua uitvoering lijkt deze uitgave op eerder verschenen informatieve boeken over hetzelfde onderwerp. Op het omslag foto's van het maanoppervlak en een astronaut als maanwandelaar. Deze uitgave, die tot stand is gekomen in samenwerking met de Volkssterrenwacht Urania in België, heeft een register. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Ontdek het zonnestelsel', waarin ook delen verschenen over de zon en Mars*. Vanaf ca. 12/13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044718485

Titel De maan
Auteur Giles Sparrow
Secundaire auteur Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 39 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Moon. - Chicago, IL : Heinemann Library, cop. 2001. - (Exploring the solar system)
ISBN 9789044718485
PPN 314895302
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maan
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Maan

Relaties/Serie

Ontdek het zonnestelsel
Boek

Ontdek het zonnestelsel (cop. 2008-...)

vol.
Uitgeleend
Giles Sparrow