Mars
Boek

Mars (cop. 2008)/ Giles Sparrow, met medew. van: Volkssterrenwacht Urania ; [vert. uit het Engels: Pieter van Oudheusden]

Ga mee op reis naar de planeet Mars. Je ontdekt van alles over deze planeet, zoals hoe het oppervlak eruit ziet, dat er stofstormen zijn en hoe de planeet is ontstaan. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 à 13 jaar.

Recensie

Buitengewoon kundig geschreven boek over de planeet Mars. Na een interplanetaire oriëntatie volgt een uitvoerige explicatie in chronologische historische volgorde. Datgene wat door de eeuwen heen van Mars is ontdekt wordt keurig uitgelegd en in de hedendaagse context geplaatst. Vanaf de jaren '60 volgt de exploratie via ruimtesondes. In een voor de doelgroep niet altijd gemakkelijke tekst worden allerlei reeds ontdekte kenmerken belicht. De tekst wordt ondersteund met fraaie en functionele illustraties in kleur, gevat in een overzichtelijke lay-out. Regelmatig wordt de lezer direct aangesproken. Je waant je in dit boek bijna zelf de ruimtevaarder. Niet alleen de visuele kant (zichtbare oppervlakte), maar ook de chemische kant (bodem- en atmosfeersamenstelling) wordt uiteengezet. Tot slot wordt diep ingegaan op menselijke activiteiten in de zin van het bewoonbaar maken van Mars. De oorspronkelijke (Engelstalige) editie uit 2001 is geactualiseerd; zo wordt melding gemaakt van een lancering in 2007. Een verklarende woordenlijst en goed functionerend register completeren dit bijzondere boek. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Ontdek het zonnestelsel', waarin ook delen verschenen over de maan en de zon*. Vanaf ca. 12/13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044718508

Titel Mars
Auteur Giles Sparrow
Secundaire auteur Pieter van Oudheusden
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 39 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Mars. - Chicago, IL : Heinemann Library, cop. 2001. - (Exploring the solar system)
ISBN 9789044718508
PPN 314892303
Rubriekscode 552.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mars (planeet)
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Planeten

Relaties/Serie

Ontdek het zonnestelsel
Boek

Ontdek het zonnestelsel (cop. 2008-...)

vol.
Uitgeleend
Giles Sparrow