Dit is mijn lichaam
Boek

Dit is mijn lichaam een doeboek met tientallen flapjes en leuke weetjes (cop. 2008)/ Pascale Hédelin, [ill.] Robert Barborini ; uit het Frans vert. door Roger Vanbrabant

Tijdens een ontdekkingstocht door het menselijk lichaam wordt onder andere uitgelegd hoe de spijsvertering werkt, hoe kinderen worden geboren en waarom je botten hebt. Interactieve uitgave met kleurentekeningen, uitvouwbare flapjes en voelelementen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Het eerste wat opvalt aan deze prachtige, bijna vierkante uitgave is de grote ringband die als in een klapper in het boek zit. Het tweede waar je oog meteen op valt is de bel met vloeistof waar een baby in drijft, alsof je in een echte baarmoeder kunt kijken. Iedere bladzijde die je daarna omslaat, laat je van de ene verrassing in de andere vallen: onder andere uitklapflapjes, voelplekken en aan-elkaar-maakstukken van een jongens- en een meisjeslichaam. Je kunt zelfs, door aan een flap te trekken, zien hoe je gezicht eruit ziet als je waterpokken krijgt of wat er met je huid gebeurt als je verbrandt in de zon. Op een interactieve manier wordt duidelijk wat er allemaal aan/in een lichaam zit en hoe een en ander nu precies werkt. Op twee naast elkaar liggende pagina's komt steeds een onderdeel van het lichaam aan de orde: eerst een duidelijke inleiding in een paar zinnen, daarna een paar kleine tekstblokken (goed om voor te lezen of te vertellen; alleen beknopte basisinformatie) en voor de rest veel tekeningen en doe-dingen. Kwetsbaar boek door alle flapjes, duur in aanschaf maar wonderbaarlijk mooi! Aanrader om jonge kinderen bewust te maken van hoe mooi hun eigen lichaam is en hoe die prachtige 'machine' werkt. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789076830940

Titel Dit is mijn lichaam : een doeboek met tientallen flapjes en leuke weetjes
Auteur Pascale Hédelin
Secundaire auteur Roger Vanbrabant ; Robert Barborini
Type materiaal Boek
Uitgave Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2008 - Leidschendam : Biblion
Overige gegevens [41] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Vert. van: Le grand livre animé du corps humain. - Toulouse : Milan, cop. 2007
ISBN 9789076830940
PPN 314666168
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde