Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Monster
Boek

Monster een Oostenrijkse nachtmerrie : het verhaal van Josef Fritzl en zijn 24-jarige schrikbewind (2008)/ Allan Hall, [vert. uit het Engels Mario Molegraaf]

Waargebeurd verhaal over Elisabeth Fritzl die op zestienjarige leeftijd door haar vader in een kelder werd opgesloten, daar 24 jaar door hem werd vastgehouden en zeven kinderen van hem kreeg.

Recensie

Op 27 april 2008 werd Josef Fritzl gearresteerd die zijn dochter Elisabeth 24 jaar tevoren in een kelder had opgesloten en bij haar zeven kinderen verwekte. Dit boek beschrijft achtereenvolgens het leven, de persoon en het karakter van Fritzl, de voorbereidingen voor het opsluiten van Elisabeth, het leven van Elisabeth en haar kinderen in de kelders, de bevrijding en de nasleep. De persoon Fritzl is uitgebreid belicht door de media en deze passages vertellen weinig nieuws. Veel minder bekend zijn de details over het leven dat Elisabeth en haar kinderen leidden en hoe zij zich in hun situatie staande hielden. Hieruit komt Elisabeth naar voren als een enorm sterke vrouw die met een ongelooflijke volharding haar kinderen opvoedde en onderwees. Dan volgt de episode na de kelder: de therapieën van de verschillende gezinsleden, hun getuigenissen tegen Fritzl en hun toekomstperspectief. En de 'verdediging' van Fritzl zelf. Een serieus boek over een verbijsterende affaire dat leest als een horror story. Met een katern foto's in kleur en zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789035133679

Titel Monster : een Oostenrijkse nachtmerrie : het verhaal van Josef Fritzl en zijn 24-jarige schrikbewind
Auteur Allan Hall
Secundaire auteur Mario Molegraaf
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Bert Bakker, 2008
Overige gegevens 254 p., [16] p. pl - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Monster. - Cop. 2008
ISBN 9789035133679
PPN 31523315X
Rubriekscode 396.64
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ontvoeringen; Kinderen; Oostenrijk ; Kinderen; Ontvoeringen; Oostenrijk
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ontvoeringen