James Bond all in
Boek

James Bond all in het meest complete Bond-boek ter wereld (2008)/ Raymond Rombout [en Marc Moret, eindred.: InAksie ; coördinatie: Lutgart Verraes ... et al.]

Besprekingen van alle James Bond-boeken en -films die tot 2008 zijn verschenen, en uitgebreide analyses van het fenomeen 007.

Recensie

Wie het fenomeen James Bond wil begrijpen, zal, in de woorden van auteur Raymond Rombout, 'dit boek moeten doorworstelen'. Een al te bescheiden uitspraak, want het lezen van het zeer omvangrijke werk zal voor de ware Bondverslaafde allerminst een worsteling zijn. Rombout geeft een portret van de 100 jaar auteur Ian Fleming, alsook van diens creatie James Bond. Vervolgens zijn er zo'n 100 pagina's gewijd aan de door Fleming geschreven Bondboeken, waarna het werk van latere auteurs aan bod komt. Hoofdmoot vormen gedegen analyses van de films, van 'Dr. No' tot en met het onlangs in première gegane 'Quantum of Solace': het boek is zeer actueel. Als toegift zijn er bijdragen over muziek, merchandising, parodieën et cetera. Rombout heeft een enthousiasmerende schrijfstijl, het boek leest ook prettig door de opdeling in korte paragrafen. Voor liefhebbers van het fenomeen James Bond een niet te missen uitgave. Vele illustraties in kleur en zwart-wit. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789085106302

Titel James Bond all in : het meest complete Bond-boek ter wereld
Auteur Raymond Rombout
Secundaire auteur Lutgart Verraes ; Marc Moret
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Schelluinen] : House of Knowledge, 2008 - [Gent] : Borgerhoff & Lamberigts
Overige gegevens 452 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg - Oorspr. titel: De James Bond-saga. - Roeselare : Roularta Books ; Baarn : De Fontein, 1995
ISBN 9789085106302
PPN 315114339
Rubriekscode 799.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen James Bond (film)
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Speelfilms