Pinokkio
Luisterboek

Pinokkio (cop. 2008)/ een muzikaal verhaal gezongen en verteld door Silvie Moors en Lieven Gouwy, met ill. van Geert Vervaeke

Bewerking van het verhaal van de houten pop Pinokkio die tot leven komt. Vertelling met tekeningen in zwart en groen. Met een cd met tekst en liedjes die het hele verhaal vertellen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal van een houten pop, genaamd Pinokkio, die tot leven komt, de wijde wereld in trekt, daar allerlei avonturen meemaakt, maar uiteindelijk toch weer bij zijn baas terecht komt. Een schitterende interpretatie van het klassieke verhaal van Carlo Collodi (verschenen in 1883). De basis van het klassieke verhaal is overgenomen, maar verder is duidelijk sprake van een nieuw verhaal geïnspireerd door de klassieke tekst. Op de bijgeleverde cd staan 24 teksten/liedjes die het gehele verhaal vertellen. Tekst en muziek zijn uitstekend op elkaar afgestemd en bieden veel luisterplezier. In het boek is een deel van het verhaal opgenomen, met bijzondere illustraties in stempeltechniek. Het boek komt echter pas echt tot leven als het bekeken wordt, terwijl naar de cd geluisterd wordt. Zonder het verhaal op de cd is het boek moeilijk te interpreteren. Kennis van het klassieke verhaal is niet echt nodig, maar geeft wel een meerwaarde aan het boek. Dit bijzondere (luister)boek is uitstekend geslaagd en zal uren luister- en kijkplezier bieden. In dezelfde opzet verschenen uitgaven over 'De Notenkraker' en het heldenepos 'Sunjata'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020979893

Titel Pinokkio
Auteur Silvie Moors
Secundaire auteur Geert Vervaeke ; Lieven Gouwy
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2008
Overige gegevens [33] p - ill - 16×16 cm - cd
ISBN 9789020979893
PPN 31505428X
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands