Juf moet in de zak
Boek

Juf moet in de zak (cop. 2005)/ Carry Slee, [tek.: Dagmar Stam]

Als de juf dreigt dat Sinterklaas niet in de klas komt op 5 december, komen Rik en Roosje met een stout plan. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Juf moet in de zak': het is bijna 5 december. Iedereen in de klas is erg onrustig, zelfs juf Janna heeft last van de sinterklaaskoorts. Ze dreigt dat Sinterklaas niet zal komen als de kleuters zo druk blijven doen. Roosje en Rik beramen een plan om de juf aan het schrikken te maken. Eigentijds verhaal met populair taalgebruik ("juffie, een klein poepscheterig bangmakerijtje vindt Sinterklaas niet zo erg.") waarin vooral de mondigheid en de zelfstandigheid van de kinderen opvallen. De overbekende (vaak paginagrote) gekleurde illustraties vullen de verhalen op een aantrekkelijke manier aan. Het taalgebruik is niet moeilijk, eigentijds en in twee kolommen gedrukt naast of boven de platen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049920623

Titel Juf moet in de zak
Auteur Carry Slee
Secundaire auteur Dagmar Stam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pimento, cop. 2005
Overige gegevens [32] p - tek - 21×21 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Amsterdam : Pimento, cop. 2005. - (Rik & Roosje) - Keerdruk met: Een vrolijk kerstfeest. - [32] p. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Pimento, cop. 2005. - (Rik & Roosje)
ISBN 9789049920623
Genre schoolverhaal - sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Schoolleven
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sinterklaas ; Schoolleven ; Schoolverhalen

Relaties/Serie

Rik & Roosje
Boek

Rik & Roosje (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Carry Slee